Francuskinje kao inspiracija: Beauty trikovi za sofisticiran izgled

Kada je u pitanju istančan ukus i prefinjeni stil, Francuskinje su nepresušna doza inspiracije, a isto je i kada je riječ o ljepoti.

One se pridržavaju nekoliko jednostavnih beauty pravila, koja njihov make up čine minimalističkim, a senzualnim, što daje pojačan utisak njihove senzualnosti, zato je pravo vrijeme da usvojimo njihovu beauty rutinu i ovog ljeta budemo jednostavne, a neodoljive.

1. Neizostavni cat eye

Cat eye je osnov make up-a sofisticiranih Francuskinja. Kada su sjene u pitanju, one gotovo da i ne posežu za njima i u tom smislu, one su potpuni minimalisti, ali im je veoma važno da je oko istaknuto preciznom linijom eyelinera i uokvireno maskarom, jer je sva draž senzualnosti u zavodljivom pogledu, prenosi Ljepota i zdravlje.

2. Jednostavna frizura

Prava ili talasasta kosa, puštena da slobodno pada niz vrat, omiljena je frizura zavodljivih Francuskinja. Jedino što je zaista važno je da je kosa zdrava i njegovana, jer tada čak i najjednostavnija frizura izgleda lijepo.

3. Crvene usne

Crveni ruž je u neku ruku simbol francuske ljepote. On je začin njihovog jednostavnog make up-a, koji govori o njihovom samopouzdanju i šalje jasnu poruku da se žena, koja ga nosi, dobro osjeća u svojoj koži, što je osnovni preduslov ljepote. Naravno, kada nanosite crveni ruž, preciznost igra posebni značaj, jer sve mora biti besprijekorno i perfektno.

4. Svjež, blistav ten

One nikada ne nose teške pudere, potpune pokrivne moći, već biraju prozračne formule, koje prekrivaju nedostatke, ali licu daju prirodan izgled i zdrav sjaj.

5. Njegovani i neutralni nokti

Njegovane ruke i uredni nokti prvo su što ćete primijetiti na jednoj dami. Francuskinje mnogo pažnje posvećuju njezi ruku i noktiju i gotovo uvijek biraju neutralne nijanse laka za nokte, koji se savršeno kombinuju uz svaku odjevnu kombinaciju.