Glumila je omraženu Mahidevran u seriji "Sulejman Veličanstveni", a evo kako glumica danas izgleda

r
Nur Fettahoglu mnogi na Balkanu pamte po ulozi omražene sultanije Mahidevran u seriji "Sulejman Veličanstveni", a glumica osim promjene boje kose ne izgleda mnogo drugačije u odnosu na izdanje iz ovog ostvarenja.

Ova 43-godišnja tursko-njemačka glumica pojavljivala se u brojnim ulogama u filmovima i televizijskim serijama, međutim, uloga sultanije Mahidevran obilježila je njenu karijeru uzevši u obzir popularnost serije "Sulejman Veličanstveni".

Serija je započela s emitovanjem 2011. godine, a sudeći po fotografijama koje svakodnevno dijeli na Instagramu, nije se mnogo promijenila - sve što se razlikuje je boja kose. Za razliku od tamnih smeđih nijansi, Nur je već neko vrijeme plavuša.

"Jedne večeri vratila sam se iscrpljena kući sa snimanja 'Strasti Orijenta' kad mi je zazvonio telefon. Iako mi uopće nije bilo do razgovora, javila sam se i dobila ponudu da glumim Mahidevran. Bila sam zbog toga vrlo uzbuđena i cijelu noć sam provela za računarom, pretražujući internet, kako bi saznala što više o prvoj sultanovoj supruzi, o kojoj dotad nisam znala baš ništa. Sutradan su se šminkeri na setu morali namučiti da mi sakriju podočnjake", rekla je Nur svojevremeno o ovoj ulozi.

Fettahoğlu je rođena 1980. godine u Duisburgu, a njena porodica potiče iz Albanije. Obrazovala se na Univerzitetu Halič i diplomirala modni dizajn. Neko vrijeme radila je i kao televizijska voditeljica finansijskih vijesti na kanalu Sky Turk.

Pored uloge Mahidevran u "Sulejmanu Veličanstvenom", ostvarila je značajne uloge i u serijama: "Zabranjena ljubav", "Filinta", "Payitaht: Abdülhamid", "Divlji" te "Babilon".

 

Sliku pogledajte KLIKOM OVDJE

 

Foto : Youtube/Screenshot