"Hoteli" za kućne ljubimce sve popularniji

.
Na ovaj način, kućni ljubimci opskrbljeni su hranom i vodom, imaju redovno kupanje, šišanje, posjete veterinaru i razne igre

Vlasnici kućnih ljubimaca u Turskoj sve češće koriste "vrtiće" ili "hotele za kućne ljubimce" za svoje mezimce u trenucima odsustva zbog posla ili odmora, javlja Anadolu.

 

Ekipa agencije Anadolu posjetila je jedan takav hotel za kućne ljubimce u gradu Sakariji gdje ih vlasnici ostavljaju kada odlaze na put ili na posao, kako bi se životinje međusobno družile te kako im ne bi nedostajala pažnja dok se vlasnici ne vrate.

Na ovaj način, kućni ljubimci opskrbljeni su hranom i vodom, imaju redovno kupanje, šišanje, posjete veterinaru i razne igre, a ujedno se izbjegavaju i psihičke traume koje životinje mogu doživjeti kada puno vremena provode same u kući.

Vlasnici hotela za kućne ljubimce ističu da je posebno u metropolama veliki broj građana koji u stanu ili kući imaju ljubimca i da su otvorili ovaj objekat za kućne ljubimce s ciljem povećanja kvaliteta života i ljubimca i vlasnika.

Napominju da ovi hoteli sve više privlače interesovanje jer se vlasnici kućnih ljubimaca više ne moraju toliko brinuti o tome da se vrate ranije kući.