Najpoznatija fitness influencerica otkrila kako pere odjeću nakon vježbanja

.
PRILIKOM vježbanja se znojimo, a to ostavlja trag na odjeći. Čarobno rješenje za znojne mrlje mogla bi biti soda bikarbona i alkoholni ocat, barem to kaže najpoznatija fitness influencerica Kayla Itsines.

 

Odjeću u kojoj vježbamo trebamo pažljivo rukovati jer je često izrađena od materijala koji se u pranju mogu stegnuti. Prvi Kaylin korak nakon treninga je presvlačenje i vješanje odjeće u kojoj je vježbala na sušilo kako bi se prozračila, a znoj osušio. 

 

"Ako je ne planirate oprati isti dan, stavite je u vrećicu za zamrzavanje i spremite u hladnjak jer će to ubiti eventualne bakterije koje se mogu razmnožiti", kaže.

 

Prije pranja, Itsines savjetuje da četkicom i sapunom nježno istrljate mrlje od dezodoransa kako biste spriječili njegovo nakupljanje koje će s vremenom tkaninu učiniti tvrđom.

 

Kad je vrijeme za pranje odjeće, okrenite je tako da stranu koja dodiruje tijelo ispere više sapuna i vode. 

"Stavite pola mjerice deterdženta, a u fazi ispiranja pola mjerice bijelog octa. On će ukloniti smrad", dodala je Kayla.

 

Omekšivače nemojte koristiti jer oni mogu oštetiti elastična vlakna. Umjesto toga dodajte limunov sok za miris ili sodu bikarbonu koja pomaže da tkanina zadrži boju. 

 

"Na koncu, deterdžent je jednako efikasan u hladnoj i toploj vodi pa odjeću perite na nižoj temperaturi kako biste sačuvali njenu elastičnost. Neke perilice rublja imaju program namijenjen sportskoj odjeći", pojasnila je.

 

Kayla odjeću za treniranje ne pere s ručnicima jer oni zahtijevaju višu temperaturu. 

Izvor: