Ispravlja kosu u trenu: Recept za domaći keratin za kojim su žene poludjele

.
Tretman kose keratinom već godinama je veoma popularan, a mnoge dame obradovaće činjenica da ovaj efekat mogu da postignu i kod kuće.

 

Čim se pojavio u frizerskim salonima, tretman keratinom je postao veoma tražen. Keratin ispravlja kosu i daje joj svilenkast i zaglađen izgled.

Zahvaljujući njemu, oštećena i suha kosa počinje polako da vraća svoj sjaj i gustinu, a održavanje je drastično lakše – kosa se samo prosuši fenom i bez feniranja i korišćenja drugih sredstava ostaje ravna i sjajna.

Na radost mnogih pripadnica ljepšeg pola, domaća varijanta keratina može se napraviti i u kućnim uslovima. Ovo je daleko jednostavnija i jeftinija varijanta, s tim što treba imati u vidu da se ne radi o dugoročnom rješenju, kao kada su u pitanju tretmani u salonima, ali se svakako dobija sličan efekat.

Potrebno je:

– 1 šolja vode

– 2 kašike kukuruznog brašna

– 1 kašika bebi ulja.

Postupak:

U vodu sipati kukuruzno brašno, sačekati da proključa, pa miješati dok se ne zgusne. Dodati bebi ulje, pa ponovo promiješati. Sačekati da se prohladi, pa naneti duž cijele kose i ostaviti da odstoji 20-25 minuta. Nakon toga regularno oprati kosu.