Jednom sedmično obavezno mijenjajte kompletnu posteljinu

Jedan od ključnih beauty savjeta kojeg bi se svatko trebao pridržavati definitivno jest mijenjanje plahti jednom sedmično.

Ovdje u pitanju nije samo ljepota nego i lična higijena te povrh svega zdravlje. Krevet bi trebao biti sigurno i čisto mjesto, u kojem se možete potpuno opustiti, a prljave plahte kvare cijeli ugođaj.

No, vjerujemo da i dalje postoje mnogi koji se ne pridržavaju ovog pravila, najčešće zbog lijenosti, a upozorenja profesora mikrobiologije i patologije Philipa Tiernoa s NYU-a konačno bi vas moglo natjerati da usvojite naviku mijenjanja plahti jednom sedmično, jer su posljedice sljedeće:

“Na plahtama se tijekom tjedna skupljaju velike količine čestica prljavštine i ljudske kože. Te čestice prava su “poslastica” za grinje, čiji izmet može izazvati opasne alergijske reakcije”, objasnio je profesor za portal Vice.

Također, prljave plahte pravo su leglo gljivičnih spora, plijesni, prašine te čak i dijelova tijela kukaca, a sve to može izazvati iritacije na koži, kihanje, svrbež u očima i brojne druge infekcije.

“Neke bakterije, poput zlatnog stafilokoka, mogu preživjeti i pranje, ako plahte nisu oprane pod dovoljno visokom temperaturom. A iako ova bakterija inače živi na ljudskoj koži, uđe li u krv putem porezotine, u nekim slučajevima može biti čak i kobna”, upozorio je profesor, a prenosi Index.hr.

Posteljinu s fotografije možete kupiti u Art Shop, moguća i dostava brzom poštom na kućnu adresu.