Kad se meso za kuhanje treba ubaciti u hladnu, a kad u vrelu vodu

B
Ukoliko ste na režimu ishrane, ili jednostavno želite da jedete malo zdravije, slobodno se okrenite i kuhanom mesu

Mnogi od nas ne mogu ni da zamisle ručak bez mesa, a čak i kada ono nije glavno jelo, često se provuče kao jedan od sastojaka, pogotovo u čorbama ili supama.

Pečeno ili prženo

Svi vole pečeno, ili prženo meso, mada ima i mnogo ljubitelja roštilja. Meso može da se pripremi na različite načine, ali se najrjeđe priprema kuhano meso.

Razlog za to je što ono često bude suho i bezukusno. Ipak, to ne mora da bude tako.

Ukoliko ste na režimu ishrane, ili jednostavno želite da jedete malo zdravije, slobodno se okrenite i kuhanom mesu, jer imamo odličan savjet za njegovu pripremu. Naime, iskusne domaćice su otkrile kako se ono pravilno kuha, odnosno da li se stavlja u ključalu ili hladnu vodu.

Sve zavisi od toga šta želite da pripremite, jer od toga zavisi i temperatura vode, a da bi kuhano meso bilo sočno, obavezno se pridržavajte ovih savjeta.

Sočnije i ukusnije

Ukoliko vam meso treba za salatu ili bilo koje drugo jelo (osim za čorbu i supu), onda ga obavezno kuhajte u ključaloj vodi. Kada se meso bude skuhalo, ostavite ga da se ohladi u bujonu (u vodi u kojoj se kuhalo), jer će tako biti mnogo sočnije i ukusnije. Ovo pravilo posebno važi za pileće meso.

U hladnoj vodi se jedino kuha meso za supu ili čorbu.