Kada koristiti cimet, a kada ne

.
Stručnjaci za uljepšavanje govorili su o prednostima upotrebe cimet maski za lice

Studije pokazuju da cimet djeluje antimikrobno, protivupalno, antidijabetičko, antikancerogeno… Također, pomaže i kod gubitka kilograma, ali i u borbi s aknama. Ali kada treba smanjiti njegovu upotrebu ili ograničiti količinu?

 

Dijabetes - Cimet ima značajan utjecaj na šećer u krvi. Iako studije pokazuju da cimet može smanjiti šećer u krvi, uzimanje velikih količina može imati negativne efekte.

Alergije - Neki ljudi su alergični na cimet ili im izaziva iritacije kože i usta. Ako dođe do iritacije, prestanite koristiti proizvod koji sadrži cimet. Također, kumarin, sastojak koji se nalazi u nekim proizvodima od cimeta, može izazvati probleme s jetrom ako se jede u velikim količinama.

 

Cimet i koža - Stručnjaci za uljepšavanje govorili su o prednostima upotrebe cimet maski za lice. Oni navode da maske s cimetom imaju antibakterijska svojstva i efikasne su u čišćenju akni ubijanjem bakterija koje ih uzrokuju. Začin ima antibakterijsko djelovanje, ali ga ne upotrebljavajte po cijelom licu, jer može izazvati iritaciju, posebno na osjetljivom području oko usta i očiju.

Izvor: