Kako danas izgleda američki glumac kojeg svi pamtimo po ulozi Stevea Urkela

.
Steve Urkel je trebao biti sporedni lik u sitcomu "Pod istim krovom". Međutim, zbog njegove popularnosti sve se promijenilo pa je ubrzo postao glavna uloga. Glumio ga je američki glumac Jaleel White.

Spomenuta serija snimala se od 1989. do 1998. godine. Jaleel je nakon završetka snimanja prolazio kroz izuzetno težak period. Naime, njegova kolegica Michelle Thomas je preminula od raka želuca, što ga je mnogo pogodilo. Nakon toga je u jednom od intervjua izjavio: "Ako me više ikada vidite da glumim Urkela, pucajte mi u glavu i olakšajte mi muke."

Međutim, kasnije je tvrdio da su mnogi ovu izjavu pogrešno protumačili. On je 2019. godine posudio glas Urkelu u animiranoj seriji "Scooby-Doo and Guess Who?".

Neke od serija i filmova u kojima je također glumio su: "The Big Show Show", "Me, Myself and I", "Dumbbells", "Drunk History", "Staging Christmas" itd.

S bivšom djevojkom Bridget Hardy ima 14-godišnju kćerku Samayu. Prije dvije godine osnovao je linije proizvoda od konoplje pod nazivom ItsPurpl.

 

Foto:Instagram

Image
.