Kalifornija se priprema za nastavak snimanja filmova i serija

j
Kalifornija će iduće sedmice objaviti smjernice za nastavak produkcije holivudskih filmova i televizijskih serija zaustavljene zbog mjera oko koronavirusa, ali je guverner te američke države Gavin Newsam upozorio da će okrug Los Anđelesa najvjerovatnije biti izuzet iz te prve faze otvaranja.

Studiji za snimanje su prazni od kada je Kalifornija uvela mjere izolacije da zaustavi širenje pandemije koronavirusa sredinom marta.

 

“Većina od 58 okruga će moći da organizuju nastavak snimanja uz sprovođenje određenih mjera koje će biti detaljno predstavljene u ponedjeljak”, rekao je guverner Njusam.

 

Međutim okrug Los Anđelesa u kojem je Hollywood i gdje ima gotovo 900.000 zaposlenih u industriji zabave suviše je teško pogođen korona virusom da bi odmah mogao da planira otvaranje.

 

“Još danas broj umrlih neproporcionalno pogađa taj okrug”, rekao je Newsam i ocijenio da će okrug Los Anđeles kasniti više sedmica za ostalim kada je riječ o otvaranju.

 

Ukupno je 86.000 slučaja Kovida-19 zabilježeno u Kaliforniji i 3.485 umrlih, a od tog broja samo u okrugu Los Anđelesa ima gotovo 40.000 zaraženih i više od polovine umrlih, 1.926.

 

“Neću da zaslađujem stvari imamo porast broja zaraženih u regionu Los Anđelesa i zato ćemo tu imati odlaganja”, reklaje šefica kabineta guvernera Ann O’Leary na video sastanku sa zvaničnicima industrije zabave.

 

Zvaničnik Netflixa koji je učestvovao na sastanku je rekao da bi dugoročno moglo biti teških posljedica ako bi se oglušilo o mjere bezbednosti. On je ocijenio da produkcije gdje su potrebne manje ekipe, kao za dokumentarce, mogu da nastave da rade brže, ali da snimanje filmova gdje učestvuje veliki broj ljudi traže mnogo više obezbjeđenja i znatnu logistiku.

 

Netfliix je već ponovo počeo produkciju u nekim zemljama kao što su Island, Švedska i Južna Koreja. Rediteljka Ava DuVernay ocjenjuje da ekipe za snimanje treba da budu podeljene na manje “ćelije” koje će se smjenjivati da bi se smanjio rizik od zaraze koronavirusom.