Najnoviji detalji teške bolesti: Jelena Karleuša vodi Marinu Tucaković u Kinu na liječenje

Marina Tucaković otkrila je da joj je Jelena Karleuša ponudila da je vodi na liječenje u Kinu, gdje pjevačicin muž Duško Tošić igra fudbal.

Marina je saznala da boluje od raka dojke početkom prošle godine i ubrzo je operirana na Institutu za onkologiju i radiologiju u Beogradu, prenosi Alo.

Kako Marina kaže, njena prijateljica i dugogodišnja saradnica JK je teško podnijela njenu bolest, jer je i njena majka Divna nedavno izgubila bitku s rakom pluća. 

- Kada je Jelena čula da imam rak, pozvala me je i prvo što mi je rekla jeste da će se raspitati za moje liječenje u Kini, a zatim i na Kubi. Savjetovala me da i ja saznam sve što mogu o liječenju, i da je slobodno pozovem šta god mi bude trebalo. Veoma se zainteresirala za moj slučaj, jer je, nažalost, i sama imala mučno iskustvo sa svojom majkom Divnom, koja je bolovala od raka pluća - rekla je Marina. 

Prokomentirala je aferu u kojoj se JK našla početkom godine, zajedno s bh. reprezentativcem Ognjenom Vranješom.

- Nisam je ništa pitala o tome, naravno, niti ću. To me ne zanima, to je njena stvar - kratko je rekla ona, a onda je objasnila kako sada teku terapije kojima je podvrgnuta:

- Prvo sam operirana, a zatim su mi dali neku hormonsku terapiju jer su mi u početku rezultati bili loši. Zatim sam išla dva puta u Njemačku primiti imunovakcinu. Sada su mi promijenili terapiju jer su mi rezultati dosta bolji, tako da sada citostatike uzimam u tabletama. Vrlo pristojno to podnosim i vidjet ćemo kako će biti, jer se ti lijekovi jako dugo piju, po nekoliko godina - objašnjava Marina i dodala: 

 Željela sam otići na sahranu Šabanu Šauliću i Divni Karleuši.

- Sada se osjećam dosta dobro, ali još ne mogu funkcionirati onako kako bih htjela. Željela sam otići na sahranu Šabanu Šauliću i Divni Karleuši, ali jednostavno nisam bila sposobna za to. Da li ću se skroz oporaviti i ozdraviti - to je u Božijim rukama - završava Marina Tucaković.

Izvor: