Koliko koštaju ćevapi na Manhattanu: Tiktoker posjetio balkanski restoran i otkrio cijene

.
Tiktoker Vuk Mihajlović posjetio je balkanski restoran na Manhattanu te je sa svojim pratiteljima podijelio iskustvo koje je tamo doživio, ali i otkrio cijene obroka. Za tradicionalni balkanski ručak morao je platititi ukupno 278 KM, unutar čega je za dvije porcije od deset ćevapa idzvojio 62 KM.

 

Tiktoker Vuk Mihajlović poznatiji pod nadimkom Rai Wolf podijelio je snimak svoje posjete restoranu na Manhattanu gdje je između ostalog probao ćevape, ali i ostao iznenađen cijenama.

"Želim nešto da vam pokažem. Ovo je račun jednog balkanskog restorana ovdje na Manhattanu. Restorana koji ima svu našu balkansku hranu - ćevape, karađorđeve šnicle, kajmak, šopsku salatu itd.", kazao je Mihajlović na početku snimka.

On je na videu odlučio pokazati koliko ovi tradicionalni balkanski specijaliteti koštaju u New Yorku. Stoga je redom izdvojio sljedeće - porciju paprika platio je 11 dolara (ca. 20 KM), šopska salata koštala je 15 dolara što je približno 27 KM.

"Sačekajte da dođemo do ćevapa", kazao je Vuk te nastavio čitati cijene s računa. Dvije lepinje platio je 16 dolara što je skoro 30 KM, a karađorđeva šnicla koštala je 24 dolara ili 45 KM.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE. 

"Koliko je skup ovaj New York skoro kao Budva ljeti", našalio se te konačno kazao koliko je platio dvije porcije ćevapa. Dvije "desetke" u restoranu na Manhattanu koštaju 34 dolara ili 62 KM.

Premda je cijena spomenutih jela u poređenju s njihovom cijenom na Balkanu prilično visoka, Mihajlović je priznao da je ipak znao šta može očekivati u restoranu koji se nalazi u jednom od najskupljih gradova svijeta.

Također, podijelio je i kako je tokom posjete ovom ugostiteljskom objektu naručio i desert te otkrio da je za njega platio 9 dolara - skoro 17 KM. Niško pivo je koštalo 10 dolara (18 KM), a dvije rakije 20 dolara (37 KM).

Sveukupno za balkanski ručak na Manhattanu morao je izdvojiti 138 dolara - 254 KM. Međutim, ni tu nije bio kraj - na tu cijenu se naknadno dodaje porez te je tako finalni iznos bio 151 dolar - 278 KM.