Poboljšan rad aplikacije Kviz BiH: Provjerite ko bolje poznaje BiH

U Sarajevu je jučer predstavljena redizajnirana verzija “Kviz BiH“ aplikacije, prvog online kviza o Bosni i Hercegovini.

Aplikacija je od svog lansiranja, u decembru 2017. godine, ostvarila više od 33.000 preuzimanja. Današnjom prezentacijom i novim redizajnom aplikacija je dobila značajna unapređenja u vidu multiplayer opcije, prevedenih pitanja na engleski jezik kao i novi broj pitanja koja će biti dostupna korisnicima.

“Vjerujemo da će nove opcije doprinijeti dinamičnijoj igri jer multiplayer opcija omogućava da igrate protiv vaših prijatelja u BiH i svijetu. Svakako, pitanja na engleskom jeziku dodatno će pomoći promociji BiH jer će korisnici koji nisu Bosanci i Hercegovci ili pak ne poznaju naš jezik, biti u prilici da nauče nešto više o geografiji, kulturi, sportu, ekonomiji i drugim oblastima vezanim za BiH“, kazao je Amel Duranović, autor aplikacije.

Podsjetio je da je svrha i cilj kreirane aplikacije pomoći prvenstveno djeci i mladima da nauče više o domovini BiH.

Drugu fazu projekta realiziralo je Udruženje građana “Bistrica“ iz Gornjeg Vakufa - Uskoplja. Predsjednik ovog Udruženja, Sulejman Abazović, kazao je kako se projektom željelo unaprijediti već ranije kreirana aplikacija.

“Ovo nije lokalni, kantonalni već projekat koji nosi epitet 'državni'. On govori o svim narodima u BiH, njenoj ekonomiji, sportu, kulturi, ličnostima i brojnim drugim segmentima. On je namijenjen svima koji žele naučiti više o Bosni i Hercegovini. Ovaj kviz promovira, podsjeća i uči nas o našoj državi. Drago mi je što smo kao Udruženje bili dijelom ovog projekta i što smo doprinijeli realizaciji druge faze projekta“, kazao je tokom obraćanja Abazović.

Abazović se zahvalio svima koji su podržali realizaciju druge faze projekta “Kviz BiH“ te uručio zahvalnice institucijama i kompanijama: Općina Jajce, Općina Ilidža, Ured za društvenu brigu Rijaseta IZBiH, Madi d.o.o. Tešanj, Kontoplus d.o.o. Sarajevo, Naidas Trade d.o.o. Sarajevo, Rosewood d.o.o. Gornji Vakuf, Well Business Promotion d.o.o. Sarajevo i Hotel Hollywood Sarajevo.

Aplikaciju je moguće besplatno preuzeti na Google Play Storeu pod nazivom Kviz BiH ili klikom OVDJE dok je više informacija dostupno i OVDJE.

Izvor: