Liječnici uspješno razdvojili jednogodišnje blizanke, operacija je trajala 11 sati

.
LIJEČNICI sa Sveučilišta Michigan uspješno su razdvojili jednogodišnje blizanke Sarabeth i Ameliju Irwin. Djevojčice su imale svoje ruke, noge i srce, a spajale su ih jetre.

 

11-satnoj operaciji podvrgnute su u augustu, otprilike 14 mjeseci nakon rođenja, a sada su stigle doma.

 

"Za sve u sali bio je emotivan trenutak kad je napravljen posljednji rez kojim smo odvojili djevojčice", rekao je dr. George Mychaliska koji je vodio kirurški tim.

 

"I sam sam roditelj blizanaca i znam koliko su povezani. Sarabeth i Amelia su doslovno bile povezane, a pred njima je blistava budućnost", dodaje liječnik.

Roditelji djevojčica, Alyson i Phil Irwin, doznali su da su njihove blizanke spojene još u trudnoći, četiri mjeseca prije no što su rođene carskim rezom. Irwinovi su tijekom ultrazvučnog pregleda saznali da će dobiti sijamske blizanke, a rečeno im je i da možda neće poživjeti dovoljno dugo da dočekaju operaciju.

 

Operacija je bila planirana za veljaču, ali su djevojčice dobile upalu pluća pa je uslijedila pandemija koronavirusa. Roditelji su tijekom operacije sjedili ispred bolnice, u svom automobilu. Sarabeth se kući vratila krajem augusta, a Amelia 5. septembra Imaju i stariju sestru Kennedy.

Izvor: