Majka saznala da njen sin ponižava siromašnu djecu u školi: Zbog kazne koju je odredila cijeli svijet joj čestita

.
Jedna dobrostojeća mama saznala je da njen razmaženi sin u školi maltretira i ismijava siromašnu djecu, pa mu je smislila prigodnu kaznu.

 

  • Prilično sam dobrostojeća, a otac mog sina je jako bogat pa alimentacija omogućava da sinu kupim sve najbolje. Iz škole su me ovog mjeseca obavijestili da je moj sin maltretirao i ismijavao djecu koja nemaju ono što on ima, onu koju roditelji dovoze u školu u jeftinom automobilu ili onu koja ne mogu da priušte brendiranu odjeću. Bila sam zgrožena i razgovarala sam s njim o tome. Dala sam mu do znanja da on nema čime da se ponosi jer nema posao, ušteđevinu, ni investicije, nikakvo lično bogatstvo, i da mu se samo posrećilo da se rodi u dobrim okolnostima i to je sve – napisala je ljuta majka.

U nastavku je objasnila da ga je prvo natjerala da se izvini toj djeci, ali dodala je još jednu kaznu.

  • Također sam odlučila da mu ove godine ne kupujem brendiranu odjeću. Neću ga u školu voziti Poršeom ili Jaguarom, već starim autom. Za sve aktivnosti kojima se bude bavio, nećemo mu kupovati novu opremu, već ćemo je iznajmljivati ili će nositi staru – nabrojala je majka.

Sin se, naravno, odmah pobunio, tvrdeći da će mu se prijatelji u školi smijati.

  • Iako je njegov otac uglavnom odsutan i ne miješa se u vaspitanje, saznao je da mu se sin vozi u “krntiji” i da vježba u pozajmljenoj opremi. On se s tom kaznom ne slaže jer tvrdi da je bitno kakav će utisak ostaviti i smatra da će našeg sina ova kazna obilježiti do kraja života – otkrila je.

Većina ljudi je stala na njenu stranu, a mnogi su joj čestitali što je to učinila.

Izvor: