Mama 12 djece nosi tek drugu djevojčicu: Imuna sam na kontracepciju

.
Škotski par ima 11 dječaka i jednu djevojčicu, a sada je 42-godišnja Alexis Brett opet trudna i nosi njihovu drugu kćer, za koju se kunu da je njihova posljednja beba premda su isto govorili kad su čekali posljednje dijete, kćerkicu Cameron, 2019. godine.

Otad su Alexis i njen 47-godišnji suprug David postali roditelji još jednog dječaka, malenog Orrana, a još jednu djevojčicu očekuju krajem kolovoza ove godine.

Alexis tvrdi da nikad nije čeznula za tim da rodi djevojčicu

"Očekivala sam čuti da ćemo dobiti još jednog dječaka. Ali kad sam saznala da je djevojčica, moje lice se ozarilo", rekla je, prisjećajući se prve trudnoće s kćerkicom. "Bila sam šokirana, ali oduševljena. Sada je ovdje s nama, to je fantastičan osjećaj", rekla je Alexis.

"Puno ljudi nas pita imamo li toliko djece jer smo se nadali djevojčici. Iskreno mogu odgovoriti - ne", nastavila je mama. "Cameron nije bila planirana, ali svejedno sam bila sretna. Srećom, sve moje trudnoće su bile zdrave i nimalo dramatične", dodala je.

Alexis ostaje kod kuće i brine o djeci, a odnedavno joj se pridružio i David, koji je prošle godine otišao u mirovinu s posla strojovođe. Par je zaokupljen svojim timom dječaka, čija se dob kreće od 2 do 17 godina.

David, kojem je prije šest godina dijagnosticirana rana Parkinsonova bolest, obavlja većinu kupovina za obitelj, dok Alexis pere 49 hrpa rublja tjedno i usisava sedam puta dnevno. "Nije lako s toliko dječaka koji trče okolo, ali ja volim da je sve uredno i čisto. Ne podnosim nered", rekla je.

Čak i uz Davidovu bolest i sve veću obitelj, par se slaže da ne bi mijenjali svoj život ni s kim. Međutim, također su rekli da je u vrijeme školskih praznika vrlo izazovno ostati pribran i smiren u punoj kući.

Što se tiče životnog prostora, Alexis kaže da njihova kuća ima pet spavaćih soba

"Stariji ne spavaju u sobi s malima, pazimo na to", rekla je. Alexis je također rekla da njezina uskoro dvogodišnja kći smiruje dječake, što je korisno jer će uskoro obitelj dočekati novu bebu.

Iako voli svoje dječake, Alexis priznaje da bi bilo lijepo imati još jednu djevojčicu. Međutim, s obzirom na to da je više od osam od posljednjih 18 godina provela trudna, Alexis je nepokolebljiva pri tvrdnji da će ovo biti njezino posljednje dijete. "Sada definitivno prestajemo", rekla je i priznala da razmišlja o sterilizaciji jer je uvjerena da je imuna na kontracepciju.

Izvor: