Mama koja je vratila posvojenog sina prekinula tišinu: Bila sam naivna, budala...

.
KRAJEM maja atmosfera na društvenim mrežama je bila poprilično užarena. Za sve je bio kriv jedan bračni par, blogerica Myka Stauffer i njezin suprug James, koji su priznali kako su odlučili "vratiti" četverogodišnjeg Huxleyja, dječaka kojeg su u listopadu 2017. udomili iz Kine. Očekivano, naišli su na osudu javnosti i izazvali lavinu komentara, ali i probudili uspavani bijes u ljudima. Tek su ih rijetki pokušali razumjeti i koji su stali na njihovu stranu.

 

Podsjetimo, 32-godišnja Myka je u videu koji je objavila na YouTubeu otkrila da dječak ima dijagnosticiran autizam te da "ima posebne potrebe kojih nismo bili svjesni kad smo ga udomljavali jer nam ih nitko nije spomenuo".

 

Iako su prvobitno odlučili više ne komentirati svoj postupak, Myka je sada prekinula šutnju. U dugačkoj objavi koju je podijelila na Instagramu se ispričala zbog "nemira" koji je uslijedio nakon što su ona i suprug odlučili posvojenog sina smjestiti u novu obitelj.

"Srca mnogih ljudi su pukla zbog ove odluke i žao mi je što sam iznevjerila toliko žena koje su na mene gledale kao na majku", napisala je Myka istaknuvši kako preuzima potpunu odgovornost za učinjeno.

 

"Žao mi je zbog zbrke i boli koju sam uzrokovala. Žao mi je što od početka nisam mogla ispričati veći dio svoje priče", dodala je naglasivši kako je sve ovo "najteža stvar kroz koju sam ikad prošla".

 

Nadalje, blogerica je priznala kako je poprilično "naivno" gledala na postupak usvajanja i da nije "bila selektivna niti u potpunosti opremljena ili pripremljena" za ono s čim se suočila.

"Ne mogu reći da bih voljela da se to nikada nije dogodilo jer mi je i dalje tako drago što je Huxley ovdje i što mu je pružena sva pomoć koja mu je potrebna", nastavila je Myka. "Znam i to da je, iako je sretniji u svom novom domu i ide mu nabolje, svejedno doživio traumu."

 

Kako kaže, zbog toga joj je žao.

 

"Toliko jako sam željela pomoći da sam bila spreman dovesti kući bilo koje dijete koje me trebalo", tvrdi te zaključuje: "Za ovo, bila sam naivna, budala i arogantna."

 

Željela bi da je bila spremnija na sve s čim se njezina obitelj susrela te da ona i suprug nikada nisu trebali donijeti ovu tešku odluku. Također, osvrnula se na pisanja o tome kako su dječaka usvojili samo kako bi stekli bogatstvo te je naglasila kako to nije istina. Osim toga, tvrdi kako je svaki novčić koji su zaradili uz pomoć snimki i objava o Huxleyju išao na njegovu njegu i potrebe, koje su bile vrlo skupe.

 

"Volimo Huxleyja i znamo da je ovo bila ispravna odluka za njega i njegovu budućnost", zaključila je istaknuvši kako se moli za to da dječak ima najbolju moguću budućnost.

Izvor: