Mama priznala da se u autu skriva od djece: Opuštam se i počinjem u tome uživati

.
Majka troje djece priznala je da se svaki tjedan skriva u autu 90 minuta kako bi pobjegla od svoje djece i uživala u prijeko potrebnom vremenu za sebe.

Claire Haiek iz Australije počela je odvajati vrijeme za sebe ranije ove godine, kada je njena sedmogodišnja kći Olivia počela polaziti satove plesa. Claire ju je čekala u automobilu 30 minuta, koliko je trajao sat plesa.

Ubrzo nakon toga Olivia je odlučila upisati i balet, koji traje 45 minuta, uz 15-minutnu pauzu. To je značilo da će biti zauzeta punih 90 minuta, a umjesto da se odveze kući, Claire je odlučila da će tih sat i pol provesti sama u miru i tišini svog automobila.

"Nije da ne volim provoditi vrijeme sa svojom obitelji, ali uz posao i spremanje kuće u kojoj živi osmero ljudi često nemam luksuz ništa ne raditi. Zato jednom tjedno sjedim sat i pol u autu i počela sam se jako veseliti tome", ispričala je za Kidspot.

U početku je planirala tih 90 minuta trošiti na trčanje, ali brzo je odustala od te ideje i odlučila ostati u autu i gledati Netflix na mobitelu. Također, kaže da tada uživa u grickalicama koje ne mora ni s kim dijeliti. 

"Kad nemam što gledati, igram igre ili razgovaram sa svojom prijateljicom ili mamom. Osjećam se kao u raju. Ne moram usisavati, ne moram glačati odjeću, nitko me ne čeka da ga okupam i nahranim. Ne moram raditi ništa, osim sjediti", dodaje.

Claire je shvatila da nije jedina koja uživa u samoći. Čekajući da njezina kći završi s plesom, vidjela je još jednu mamu i tatu kako rade isto.

"Krijem se u autu kako bih bila sama, ali to nema veze s mojim mužem i djecom, već se prisiljavam da se opustim", zaključila je.

Izvor: