Mama stavlja 18-mjesečnog sina u ledenu kupku jer vjeruje da mu to pomaže da se smiri

.
KYA JEUB, mama dvoje djece, godinama je zaljubljenica u ledene kupke, zbog čega je na društvenim mrežama zaradila nadimak Ice Queen

 

Dok neki vjeruju da ledene kupke mogu kontrolirati bol, otekline i upale ako se prakticiraju u kraćem razdoblju, drugi misle da to i nije najbolje za tijelo. Kako god, nitko nije istražio kako ledene kupke djeluju na djecu, no postoje preporuke da nisu za mališane, ali Jeub svog 18-mjesečnog sina ipak redovito stavlja u njih.

"Najbolja stvar koju mogu napraviti za svoju djecu jest da im budem dobar primjer i uključim ih u svoju rutinu te im ulijem samopouzdanje, mir i hrabrost", napisala je uz video koji je objavila na TikToku, a broji 2.7 milijuna pregleda.

Mnogi nisu skrivali da njezinu metodu smatraju pogrešnom.

"Loš si primjer", "Kakva si ti majka", "Nemoj to raditi s djetetom", "Djeca to ne razumiju", neki su od komentara.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Prema klinici Cleveland, uranjanje u hladnu vodu, također poznato kao krioterapija, može pružiti mnoštvo dobrobiti poput ublažavanja bolnih mišića, smanjenja unutarnje tjelesne temperature, većeg fokusa, boljeg sna i manje upala. Ali dr. Dominic King za Today kaže da se ledene kupke nikako ne preporučuju maloj djeci ili osobama s određenim zdravstvenim problemima.

"Prvo i najvažnije, postoje medicinska stanja kod kojih biste se trebali savjetovati sa svojim liječnikom prije uranjanja u ledenu kupku jer to može imati negativne i potencijalno opasne učinke", rekao je King.

Osobe sa srčanim bolestima, visokim krvnim tlakom, dijabetesom, perifernom neuropatijom, bolešću aglutinina i venskim zastojem trebaju preskočiti ovu praksu.

Screenshot: TikTok