Mama tvrdi da je zbog dojenja bila anksiozna i htjela ozlijediti bebu: Mrzim to

.
MAME se često slažu da im je dojenje bilo jedno od najljepših majčinskih iskustava. No nekima je upravo ono najteže i najizazovnije.

Štoviše, dojenje ponekad uzrokuje nepotrebnu tjeskobu i za majku i za bebu. Upravo je o tome na Instagramu progovorila jedna mama koja se nada da će njezina iskrena objava pomoći i drugim ženama da se ne osjećaju krivima zbog neuspješnog dojenja.

 

Korisnica Instagrama pod imenom Modern Montessori Mama je svoje priznanje započela riječima: "Mrzim dojenje."

"Ovo je možda najkontroverznija objava koju ćete danas pročitati. Ali zašto nam je toliko stalo do tuđih odluka o tome kako ćemo hraniti svoje bebe?" pitala je svoje pratitelje.

 

Kako je objasnila, vjerovala je da će svoje prvorođeno dijete dojiti najmanje godinu dana, ali vrlo brzo je otkrila da to baš i neće tako funkcionirati.

 

"Bila sam na rubu postporođajne depresije", napisala je dodavši kako joj je upravo dojenje izazvalo tjeskobu i stres.

 

Nakon što je istražila sve moguće opcije, kupila brojne vitamine te dodatke koji obećavaju poboljšanje laktacije, jedne večeri se uhvatila u razmišljanju o tome da bi voljela ozlijediti svoju bebu samo da se smiri i ne traži više jesti. Zato je pet tjedana nakon porođaja odustala od dojenja te je počela koristiti adaptirano mlijeko.

Izvor: