Mame podijelile bizarne i urnebesne razloge zbog kojih su plakale u trudnoći

.
TRUDNOĆA može biti prelijep životni period pa mnogi vjeruju kako trudnice imaju poseban "trudnički sjaj", no također može biti i emocionalno teška. Žene prolaze kroz bezbroj promjena raspoloženja, a sve zbog utjecaja hormona. No, osim njima, te promjene raspoloženja je ponekad teško pratiti i ljudima koji ih okružuju.

Jedna od mnogih "hormonalnih nuspojava" je plakanje zbog najneobičnijih stvari. Prema Lucy Puryear, psihijatrici i autorici knjige Understanding Your Moods When You're Expecting, takve promjene raspoloženja nisu ništa neobično. Osobito u prvom tromjesečju.

 

"Estrogen i progesteron naglo rastu na početku vaše trudnoće", objasnila je za časopis Parents: "Te promjene imaju velik utjecaj na vaše raspoloženje. U jednoj minuti možete roniti suze, a u drugoj biti neopisivo sretni."

 

Da se mnoge trudnice susreću s ovom neobičnom pojavom, potvrdile su i brojne mame na Facebooku. One su podijelile najneobičnije razloge zbog kojih su plakale tijekom svojih trudnoća, a portal Bored Panda je podijelio neke od njih:

 

"Jedne noći sam sanjala milkshake. Čim sam se probudila, odjenula sam se i odvezla se do obližnjeg fast food restorana. Onda sam shvatila da je nedjelja. Plakala sam pred njihovim drive-inom i nazvala supruga na posao. Smijao se, ali mi je kasnije donio tortu i kutiju sladoleda. Onda sam opet plakala jer sam bila sretna."

 

"Trebala sam se popeti uz stepenice, a jako dobro sam znala da ću se morati držati za ogradu. Ridala sam poput bebe jer sam u jednoj ruci imala sladoled, a u drugoj kutiju keksa i morala sam se dva puta penjati."

"Bila sam u pizzeriji i bila sam jako gladna. Mislila sam da konobar donosi našu pizzu pa sam postala jako uzbuđena... Sve dok nije prošao pokraj nas. Rasplakala sam se."

 

"Željela sam jesti sladoled, ali više nismo imali vrstu koja mi se jela. Imali smo šest drugih vrsta sladoleda..."

 

"Nećak mi je popio sok i doslovno sam vrištala na njega da otima sok bebi. Cijeli dan sam plakala zbog toga."

 

"Plakala sam jer je pas mojih svekra i svekrve morao ići na šišanje i znala sam da više neće biti tako mekan."

 

"Plakala sam jer je suprug prešao preko upravo usisanog tepiha."

"Sanjala sam da jedem pržena krilca. U tri ujutro sam probudila oca svog djeteta da mu kažem da želim pržena krilca. Rekao mi je da je sve zatvoreno pa sam se naljutila na njega i otišla u kuhinju. U mraku sam si napravila pahuljice s mlijekom i plakala dok sam ih jela."

 

"Jednom sam plakala jer je fotografija u liječničkoj ordinaciji bila blago nakrivljena."

 

"Obula sam papuču na krivu nogu i onda sam gotovo sat vremena plakala zbog toga."

 

"Hodala sam po snijegu i snijeg mi je upao u čizmu. Isplakala sam dušu."

Izvor: