Marilyn Manson negirao optužbe glumice Evan Rachel Wood da je silovao 2007. godine

Foto: Facebook
Marilyn Manson je negirao da je "u suštini silovao" Evan Rachel Wood pred kamerom dok je snimao muzički spot 2007. godine. Kontroverznog muzičara do sada je ukupno 12 žena prijavilo za seksualno zlostavljenje.

U novom dokumentarcu "Phoenix Rising", koji je premijerno prikazan na filmskom festivalu Sundance u nedjelju (23. januara), Wood je kazala da je Manson čije je pravo ime Brian Warner silovao tokom scene seksa koja je trebalo da bude simulirana.

Wood, koja je tada imala 20 godina, kazala je da ništa nije bilo onako kako je dogovoreno.

"Nisam se osjećala sigurno. Niko nije pazio na mene. Snimanje videa je bilo zaista traumatično iskustvo. Osjećala sam se odvratno i kao da sam učinila nešto sramotno", dodala je.

Wood kaže u dokumentarcu da ju je Manson, koji je tada imao 38 godina, "natjerao" na "komercijalni seksualni čin pod lažnim izgovorom".

"Tada je počinjen prvi zločin protiv mene. U suštini sam bila silovana ispred kamere", kazala je.

U odgovoru za The Independent, Mansonov advokat, Howard King, rekao je: "Od svih lažnih tvrdnji koje je Evan Rachel Wood iznijela o Brianu Warneru, njeno maštovito prepričavanje snimanja spota 'Heart-Shaped Glasses' prije 15 godina je najdrskiji primjer i najlakše ga je osporiti, jer je bilo više svjedoka."

"Za snimanje simulirane scene bilo je potrebno nekoliko sati s više snimaka koristeći različite uglove i nekoliko dugih pauza između podešavanja kamere", kazao je.

U dokumentarcu,  Wood tvrdi da joj je Manson rekao da je "trebala reći ljudima da su se proveli sjajno i romantično, ali da ništa od toga nije bila istina".

Istog dana kada je Wood iznijela svoje navode, četiri druge žene optužile su Mansona za mentalno, seksualno i fizičko nasilje. Sada ga je više od 12 žena optužilo za zlostavljanje, uključujući glumicu Esme Bianco.

Izvor: