Mercedes predstavio novo izdanje GLE serije

Automobil će službenu premijeru imati na nadolazećem autosalonu u Parizu.

Nakon što su nam pokazali prvi električni SUV - EQC, u Mercedesu nastavljaju s popularnom SUV temom premijerom nove generacije GLE-a.

U odnosu na prethodnika, najuočljivije promjene odnose se na dizajn koji je sada još mekši i naglašenije zaobljen.
 
Automobil je također dobio 80 mm duži međuosovinski razmak kako bi se bolje uklopio treći red sjedala. Putnici će zasigurno znati cijeniti i 33 mm više prostora za glave.

Osnovna ideja koja stoji iza SUV-ova jest praktičnost i svestranost, a čini se da GLE zadovoljava oba kriterija s lakoćom. Prtljažnik raspolaže impresivnim kapacitetom od 825 litara, odnosno 2.055 litara s preklopljenim klupama, dok se automobil vozi na adaptivnom hidropneumatskom ovjesu koji mu, uz udobnost, nudi i bolja terenska svojstva jer sustav kontrolira ponašanje amortizera po svakom kotaču.

Drugim riječima - GLE se, navodno, brzim podizanjem i spuštanjem ovjesa može izvući iz nekih situacija za koje bi vam s drugim vozilima trebao vinč. Prvi put tu je i potpuno varijabilni integralni prijenos 4Matic koji može do 100 posto okretnog momenta preusmjeriti na pojedinu osovinu, pa bi GLE trebao biti i dinamičniji u vožnji nego ikad prije.

Za isto će se brinuti i pogonska ergela koju će u početku činiti Mercedesovi redni benzinski i dizelski šesterocilindraši, no i plug-in hibridi s četverocilindričnim benzinskim srcem.

Automobil će službenu premijeru imati na nadolazećem autosalonu u Parizu, a u prodaju bi trebao krenuti početkom 2019. po zasad nedefiniranoj cijeni.

Izvor: