Modni brend Valentino predstavio duksericu od 700 dolara čiji je cilj promocija vakcinacije

asd
Luksuzna modna kuća Valentino predstavila je poseban dizajn dukserice kojim žele pozvati na vakcinaciju, a koji sadrži njihov logo - slovo "V" i natpis "vakcinisan". Za ovaj odjevni komad potrebno je izdvojiti 690 dolara, a prihodi od prodaje bit će donirani UNICEF-u.

Crnu duksericu, sa natpisom "vakcinisan" na grudima koji je ispisan crvenom bojom, prvo je stvorila mala kompanija Cloney iz Los Angelesa. Kada je Valentinov dizajner, Pierpaolo Piccioli, saznao za inicijativu, odlučio je kupiti svih prvih pet dukserica koje su na raspolaganju i pokloniti ih prijateljima.

Nakon što je objavio fotografiju na kojoj nosi primjerak ove dukserice, ubrzo su se počeli pojavljivati zahtjevi od Marca Jacobsa i stilistice Zerine Akers, kao i Emanuele Farneti, bivše urednice italijanskog Voguea da dobiju istu.

Na kraju je i Lady Gaga objavila video u kojem nosi duksericu, iako je cilj videa bila promocija Valentinovog parfema, pjevačica je priliku iskoristila da pozove na vakcinaciju.

Dukserica će biti dostupna na Valentinovoj web stranici, a 100 posto prihoda bit će namijenjeno finansiranju UNICEF-ovog rada na COVAX programu Svjetske zdravstvene organizacije, čiji je cilj isporuka vakcina u zemlje u kojima one još nisu široko dostupne.

"Vakcinisanje je postalo najefikasniji način borbe protiv ove globalne pandemije, kao i simbol poštovanja drugih i društvene odgovornosti", poručio je Piccioli.

Pogledajte OBJAVU

Izvor: