Kompanija Michael Kors predstavila modne dodatke za žene islamske vjeroispovijesti

Američka kompanija za prodaju luksuznih proizvoda Michael Kors, koja uvijek očara svojim trendovskim umjetničkim djelima, predstavila je proljetnu kolekciju u sklopu koje je i odjeća za žene islamske vjeroispovijesti.

Potencijal odjeće dizajnirane za ženu islamske vjeroispovijesti neiskorišteno je tržište koje u posljednje vrijeme postaje fokus velikih dizajnerskih imena - od modne kuće Dolce & Gabbana koja je 2016. godine predstavila prvu liniju hidžaba i islamskih haljina (abaya) do Oscara de la Rente koji je predstavio ramazansku kolekciju. Sada je Michael Kors predstavio proljetnu kolekciju namijenjenu ženi islamske vjeroipovijesti, piše Klix.ba.
 

Foto: Michael KorsMichael Kors je u sklopu ove kolekcije predstavio crnu maramu s cvjetnim printom u maslinastoj i bež boji, elegantne kaftane u pastelnim bojama i bijele tenisice s elementima koji se nalaze na maramama. 

Modna industrija već godinama radi na inkluziji pa je tako prošle godine naslovnicu Voguea prvi put u historiji krasila Halima Aden, somalsko-američki model s hidžabom.

Izvor: