fbpx Najjači serijski SUV na svijetu: Rezvani Tank X pomjera granice terenaca (VIDEO)

Najjači serijski SUV na svijetu: Rezvani Tank X pomjera granice terenaca (VIDEO)

Home

Najjači serijski SUV na svijetu: Rezvani Tank X pomjera granice terenaca (VIDEO)

Kalifornijska kompanija Rezvani Motors osnovana je 2014. godine, a početna djelatnost bila je konstrukcija sportskih automobila. No, vlasnik kompanije, Amerikanac iranskog porijekla Ferris Rezvani, otkrio da postoji veće tržište za vrhunske SUV modela pa je prije dvije godine predstavio Tank.

Sada je Rezvani predstavio još brutalniji Tank X nastao na osnovu najnovije generacije Jeep Wranglera, pri čemu je od "donatora" pozajmio čelični okvir i pogon na sve točkove, prenosi Radiosarajevo.

Spolja je novi Tank X, poput modela prve generacije, terenac jedinstvenog dizajna, koji je, prema riječima svojih tvorca, postao "najjači proizvodni SUV na svetu".

Jer, Rezvani Tank X je preuzeo 6,5-litarski V8 benzinac iz Dodge Demona, motor koji razvija 1000 KS i najviši obrtni moment od 1180 Nm! 

Rezvani Tank X koštat će najmanje 349.000 dolara, a uz doplatu može se naručiti neprobojno staklo i sistem noćnog osmatranja! Prve isporuke kupcima počet će naredne godine.

Jednostavnije verzije koštat će od 155.000 do 295.000 dolara, a za taj novac kupcima će se ponuditi SUV opremljen 3,6-litarskim V6 (285 KS) ili 3,0-litarskim dizelskim motorom iste snage.

Pored toga, proizvođač će ponuditi posebnu verziju SUV-a koja će se zvati Military Edition. U ovoj modifikaciji, Tank će dobiti zaštitu od vanjskih otrovnih gasova, sistem noćnog osmatranja, zaštitu podvozja od eksplozije, sirenu i stroboskopska svjetla, kao i integrirani sistav zaštite od nuklearnih elektromagnetskih impulsa.

Topic
Objavio: Tue, 13/08/2019 - 18:46
Back to top