Najpoznatija hrvatska punica odustala od bacanja s Pelješkog mosta: Nisu ispunjeni uslovi

.
Daniel Džono iz Komarne prošle godine postao je hit na društvenim mrežama zbog svoje izjave o punici koja se planira baciti s Pelješkog mosta, a nakon zakazanog otvaranja "najpoznatija punica u Hrvatskoj" Joška Parmać kazala je kako je ipak odustala od ideje.

 

Džono je prilikom anketiranja građana šta za njih znači izgradnja Pelješkog mosta izjavio: "Meni osobno znači puno jer je moja punica prije 10-15 godina rekla da će se ona, ako se taj most ikad napravi, s njega baciti pa ja očekujem da se ona napokon baci."

Njegova izjava postala je hit na društvenim mrežama, a hrvatski mediji s najavljenim svečanim otvaranjem odlučili su ih ponovo potražiti.

Za 24sata.hr Parmać je kazala kako uslovi za ispunjenje obećanja ipak nisu ispunjeni.

"Uslovi nisu ispunjeni za moje bacanje s mosta. One godine kada je Ivo Sanader postavio kamen temeljac i rekao da se most gradi za 18 mjeseci, ja i moj kum, koji sad sjedi pokraj mene, smo se dogovorili da ćemo se baciti", kazala je.

"Pošto se to nije ispunilo, uključili se Evropska unija i Kinezi te izgradili most i zbog toga ništa od skoka. Ma kome žao, a kome krivo", pojasnila je.

Njen zet Daniel je kazao kako prihvata njenu odluku: "A šta ću, moram se složiti. Pravila su pravila, ali neka je meni moje punice", poručio je.

Pogledajte video OVDJE.

 

Foto: Screenshoot