Najtužniji govor na dodjeli Zlatnog globusa

asd
Supruga pokojnog Čedvika Bosmana u suzama preuzela njegovu nagradu

Pokojni glumac Čedvik Bosman (Chadwick Boseman) dobio je Zlatni globus za najboljeg glumca u drami, a nagradu je u njegovo ime preuzela njegova supruga Simone Ledvard Bosman (Ledward Boseman) koja nije mogla sakriti suze.

Bosman je preminuo 18. augusta 2020. godine nakon dugogodišnje borbe s karcinomom u 43. godini života.

-Zahvalio bi Bogu i svojim roditeljima. Zahvalio bi i svojim precima za njihovo vodstvo i žrtve. Rekao bi nešto prelijepo, nešto inspirirajuće, nešto što bi nas sve ohrabrilo da nastavimo dalje - rekla je kroz suze Simone.

Bosman je osvojio Zlatni globus za ulogu Livia Grina (Levee Green) u "Ma Rainey's Black Bottom", a za ovu nagradu takmičili su se i Entoni Hopkins (Anthony) ("The Father"), Riz Ahmed ("The Sound of Metal"), Geri Oldmen (Gary Oldman) ("Mank") i Tatar Rahim ("The Mauritanian").

"Mislio sam da sam ga već oplakao, ali nakon ovog govora shvatio sam da imam još suza za Čedvika", "Samo je ovo vrijedilo gledati na dodjeli", "Ovo je bio jedan od najboljih govora koje sam ikad čuo", "Ovo je bilo nevjerovatno", "Nemam riječi. Jedna od najtužnijih istina o gubitku voljene osobe", "Rasplakala me", komentarisali su pratioci na Twitteru.

Pogledajte VIDEO

Izvor: