Napokon je i to dočekao, princ Čarls imenovan kraljem

princ
Neslužbeno je imenovan kraljem Instagrama zbog svog angažmana na ovoj društvenoj mreži u posljednjih nekoliko mjeseci

Mnogi su mediji u posljednje vrijeme pisali kako će krunu 71-godišnjem princu Čarlsu (Charles) oteti njegov stariji sin, 37-godišnji princ Vilijam (William). Međutim, kako piše "New Idea", princ Čarls konačno je dočekao da bude imenovan kraljem.

O tome ko će i kada, nakon 94-godišnje kraljice Elizabete II, preuzeti krunu i sjesti na britansko prijestolje, nagađa se već mjesecima.

Naime, kako je za spomenuti medij otkrila stručnjakinja za kraljevsku porodicu Peni Džunor (Penny Junor), pandemija koronavirusa koja je zahvatila cijeli svijet, princu Čarlsu je izuzetno pogodovala pa je 71-godišnjak tako, nakon što je i sam prebolio Covid-19, iskoristio izolaciju kako bi se više zbližio s fanovima.

Putem svog službenog Instagram profila britanski prestolonasljednik svakodnevno je komunicirao sa pratiocima, čime se povećala i njegova popularnost na spomenutoj mreži. Veći broj ljudi dobio je priliku poslušati šta im princ ima reći te su se samim time mnogi uspjeli i poistovijetiti s njim. Upravo zbog toga, Peni navodi kako je Čarls neslužbeno imenovan kraljem Instagrama zbog svog angažmana na ovoj društvenoj mreži u posljednjih nekoliko mjeseci.

Izvor: