Napravite maske: Za svjež i odmoran izgled očiju nije potrebno puno

lice
Ukoliko želite odmoran i blistav izgled, u proljeće je posebno važno hidratizirati područje oko očiju.

Tragovi umora i stresa se prvo uoče upravo na očima. Maskama, koje možete napraviti sami u udobnosti svog doma, ublažit ćete bore, djelovat ćete na jastučiće ispod očiju i natečenost, kao i na vidljivost podočnjaka.

Preporučuje se da bar jednom sedmično sebi i svom licu priuštite ovakav tretman.

Donosimo vam tri maske od prirodnih sastojaka, od kojih će vam makar jedna postati omiljena.

Ruža i krastavac

Krastavci su bogati askorbinskom kiselinom i fitohemikalijama koje zatežu kožu i imaju umirujući efekat.

U blenderu pomiješajte 30 mililitara ružine vodice i pola krastavca.

Tufere/blaznice izrežite u obliku polumjeseca i natopite ih dobijenim sokom, pa sačekajte 10 minuta. Potom, natopljene tupfere stavite blizu linije donjih trepavica. Zadržite ih tu tokom 10 minuta pa se umijte.

Bjelance, kafa i med

Kafa u kombinaciji s proteinima i vitaminima iz jajeta učvršćuje i zateže kožu. Kako bi vaša maska imala antioksidativni efekat dodajte i med.

Miješajte bjelance, kafu i med otprilike 1 minut. Čistim rukama ili četkom, nanesite masku oko i ispod očiju. Ostavite da odstoji 10 minuta, pa se umijte i uz pomoć tupfera ili nakvašenog peškira uklonite ostatke maske. Nakon maske obavezno nanesite hidratantnu kremu.

Kamilica

Potrebne su vam dvije kesice čaja od kamilice, koje ćete natopiti 3 minuta u vrućoj vodi. Zatim izvadite kesice i ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi. Udobno se smjestite, lezite i zažmirite, pa na zatvorene kapke postavite ohlađene vrećice čaja, i opuštajte se 15 minuta. Na kraju nanesite hranljivu kremu na lice za blistav izgled i svilenkastu kožu, piše Lepaisrecna.

Izvor: