Nekad se desi da nemam novaca da uradim nalaz

Humanitarni koncert „Za velikog čovjeka“ bit će održan 26. juna na stadionu malih sportova „Zlatan Alikadić Tazlo“ u Jablanici.

Humanitarni koncert „Za velikog čovjeka“ bit će održan 26. juna na stadionu malih sportova „Zlatan Alikadić Tazlo“ u Jablanici. Kompletan prihod od koncerta namijenjen je za liječenje oboljelog pjevača Ferida Avdića, a nastupit će Hari Mata Hari, Halid Muslimović, Mirso Čomaga, Amra Halebić, Emina Tufo, Nihad Alibegović, Ibro Bublin… 

Ž4 = Korak dalje

 

Avdiću su doktori dijagnosticirali rak debelog crijeva, nakon čega je u oktobru prošle godine i operiran. Pjevač se hrabro bori s teškom bolešću i nada se najboljem ishodu.

- Moje zdravstveno stanje se nije pogoršalo, ali svakako novac za nastavak liječenja mi je dobrodošao – rekao nam je Avdić.

Nakon operacije, govori nam, uslijedili su ogromni troškovi.

- Uglavnom, potreban mi je novac za nastavak liječenja. Možda će biti i onih koji će zamjeriti zbog ovog koncerta, ali džaba, u takvoj sam situaciji i ne bježim od toga. Hvala mojim kolegama koji saosjećaju i znaju da mi je pomoć potrebna. Bolje je što su se odazvali na vrijeme, preventivno, nego kad bude kasno, onda ne treba ništa. Džaba sto koncerata – govori Avdić.

Dobra stvar

Smatra da je ovaj tip koncerata dobra stvar za bolesnike.

- Nekad se desi da nemam novaca da uradim nalaz, jer sam vrlo često na pretragama i troškovi se nagomilaju. Dovoljno je samo reći da bolujem od kancera debelog crijeva i sve je jasno, ali, eto, postoje načini da se i to prevaziđe, nadam se – ističe Avdić.

  

58. rođendan s najmilijima

Ferid Avdić jučer je proslavio i 58. rođendan, a velikog slavlja nije bilo.

- U principu ne slavim rođendane, žena, djeca i unuci se sjete. Ko čestita hvala mu, ali nisam od onih koji prave neka velika slavlja. Sretan sam da sam još jedan rođendan dočekao sa svojom porodicom – poručio je pjevač.