Nemojte tim putem: Najotrcaniji izgovori za nevježbanje kojih se moramo riješiti

vjezba
Organizacija fizičke aktivnosti mnogima je jedna od najmrskijih jer tako je lako pronaći razlog za klupčanje ispred televizora uz već nekoliko puta viđeni film. Izdvojili smo najčešće i najotrcanije izgovore za nevježbanje kako biste ih osvijestili, prekrižili, obuli tenisice i napokon krenuli na vježbanje

1. Umorna sam

Najčešći izgovor za odlazak na nevježbanje svakako je umor. Nekako se čini da je nakon napornog dana na poslu zadnje što vam treba presvlačenje, znojenje i dolazak kući u večernjim satima.

Uživanje u naslonjaču uz čašicu vina toliko je privlačnije, no onaj "osjećaj poslije" koji pruža bilo koji oblik fizičke aktivnosti jednostavno je nezamjenjiv za fizičko, ali i psihičko zdravlje.

2. Imam... nekog... posla

Produljeno i ponekad kaotično radno vrijeme idealna je isprika za nemogućnost vježbanja. A i potrebno je malo se podružiti s prijateljima. Unatoč tome, uz malo truda, svakako pronađite barem 45 minuta dnevno za svoje tijelo. S obzirom na to koliko ga tijekom dana maltretiramo neprirodnim "uredskim" položajem, zaslužilo je malo istezanja i učvršćivanja.

3. Ići ću sutra

Prava klasika od isprike. Ako niste išli danas, nećete ni sutra. Ni sljedeći tjedan,  ni idući mjesec.

4. Predebela sam

Ovim izgovor stvara se zatvoreni krug u kojem nikako ne možete profitirati. Ako mislite da će netko komentirati vaš bedra, stražnjicu ili trbuh u dvorani, varate se. Svi su jednako nesigurni u svoj izgled, a osim toga nismo više u osnovnoj školi.

Izvor: