Ništa nije snažnije od majke koja ostane sama

Ništa nije snažnije od majke koja ostane sama.Majke koja postaje otac, mama, savjetnik, doktorica, mehaničar, majstor, učiteljica i bankomat poljubaca ali i novca.

Kada se potkrade neka greška, pa svi imaju nešto za reći. Svi bi oni bolje od nje odgajali, do trenutka kada ih treba, a oni naglo nestanu. Njih nema da se malo osloni na nekoga i odmori dušu.

U tim trenutcima najviše osnaži uz molitve svakodnevne na koljenima i gladna jer posti. Ništa nije veće od majke koja ostane sama, sama sa svojim malim svjetovima protiv svijeta

Svijeta koji komentira, miješa se, nadodaje, laže, prevrće bez imalo srama i straha od Boga i budućnosti. Njena ramena umorna od križeva čitav život, nasmijano lice i sreća i na najmanji uspjeh i korak svoga djeteta. Duša joj ispunjena na svaki zagrljaj i poljubac nakon svakodnevnih borbi i uloga oca, majke, mehaničara, savjetnika, prijatelja, bankomata poljubaca.

Ništa nije snažnije od žene koja ostane sama.

Sama na Božiće, Uskrse, rođendane godišnjice svadbe kada najviše u izražaj dođe njena samoća s kojom je ostala negdje na polovici života. Od tad se bori sama s mušicama svoje djece, njihovim problemima ali i računima, kvarovima, bankama, veš mašinama, dijelovima za auto i odvodnim cijevima.

Sve nauči s godinama sama ,i baš nikakav problem više ju ne može slomiti. Samo ju osnaže i zato ništa nema snažnije od žena koje su ostale same. Njihova su lica umorna, no i dalje prepuna brižnosti i ljubavi. Prepuna razumijevanja. Prepuna neke smirenosti.

A ruke koje krase životni žuljevi najljepše dižu s podova i miluju. Jer mater je na kraju svih borbi uvijek ona žena od koje nitko nije nježniji i brižniji. Od koje te nitko na svijetu ne može više ljubiti.

I sve je ona. Otac i brat i prijatelj. I vozač i doktor i savjetnik. Bankomat i slušatelj. Kritičar i motivator. Učiteljica i čistačica. Voditelj financija i automehaničar. A najviše od svega je žena od koje najviše učiš. Inspiracija i uzor.

Najsnažnije na svijetu su majke koje ostanu same jer u njima ima dovoljno ljubavi da ti ne može ni nedostajati neka druga, piše lolamagazin.com.

Izvor: