NOVI DETALJI O VOZAČU KOJI JE PRESUDIO KRALJU PJESME: Alsin nije samo bio pijan već i pod dejstvom droge

Turčin Alsin Levent (35) vinovnik saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Šaban Šaulić (67) još je u istražnom zatvoru.

Prema najavama iz Državnog tužilaštva u njemačkom gradu Bilefeldu, pitanje je dana kada će biti kompletiran izvještaj o udesu na auto-putu dva, kod isključenja za Gitersloh.

Državni tužilac Kristof Makel kaže da će javnosti tada biti dat i sud vještaka o uzroku tragedije koja je odnijela dva života. Pored legendarnog pjevača, poginuo je i njegov bliski prijatelj, klavijaturista Mirsad Kerić (43). Šaulićev kum Slobodan Stojadinović teško je povrijeđen.

– Optuženi definitivno nije imao vozačku dozvolu – rekao je novinar regionalng dnevnog lista koji je izvještavao o ovoj tragediji Karsten Borgmajer.

Vozač “mazde” Alsin Levent optužen je za ubistvo iz nehata i po hitnom postupku sproveden je u istražni zatvor, prenose Novosti.

– Tokom istrage, nedvosmisleno je potvrđeno da je 17. februara 2019. godine bio pod dejstvom alkohola i droge (kanabis) – rekao je državni tužilac iz Bilefelda, Kristof Makel.

– Tamo je vladala velika užurbanost. Spasilački timovi i ljekari hitne pomoći upravo su napuštali mjesto udesa. Povrijeđeni putnici su već bili na putu ka obližnjim bolnicama. Automobili koji su se sudarili bili su od siline udarca, prevrnuti pod uglom od 180 stepeni na srednjoj kolovoznoj traci, onoj koja je predviđena za preticanje – rekao je novinar Borgmajer.

Šaulić je sa teškim povredama prevezen u bolnicu, ali je izdahnuo vrlo brzo po prijemu. Sahranjen je nekoliko dana kasnije u Beogradu u Aleji zaslužnih građana.

Izvor: