Novi Ferrari kabriolet: Debitovala Roma Spider

.

Iako su pravi "sportisti" pali u drugi plan usljed ekspanzije SUV modela i crossovera, u plemenitim ergelama sve ostaje kao i prije. Najbolji dokaz za to je Ferrari.

I dok svi pričaju o prvom crossover modelu italijanskog proizvođača (Purosangue), u Ferrariju ne posustaju kada je riječ o čistoj klasici. Pred sam dolazak toplijih dana, odlučili su da premijerno predstave model Roma sa otvorenim krovom.

Savršena kombinacija tradicionalnog, pa čak i retro dizajna sa modernim rješenjima sada je predstavljena i u verziji sa sklopivim krovom.

A da stvari budu još interesantnije, izbor je pao na platneni krov. Mekani krov se sklapa za samo 13,5 sekundi čak i u vožnji, a jedini zahtjev za korisnika je da vozi maksimalnom brzinom od 60 km/h.

Naravno, Ferrari je zaokružio ponudu sa električno kontroliranim deflektorima vazduha koji povećavaju udobnost vožnje sa otvorenim krovom.

Romu Sider pokreće 3.9 tvin-turbo V8 koji maksimum od 620 KS daje pri 5.750 o/min.

Maksimalnih 760 Nm obrtnog momenta dostupno je već od 3.000 o/min pa je jasno kako pored takvog motora dodatnih 84 kg mase u odnosu na kupe verziju neće biti problem.

Spider postiže 100 km/h za 3,4 sekunde, dok će kazaljka pokazati 200 km/h nakon samo 9,7 sekundi. Maksimalna brzina postavljena je na više od 320 km/h.

Roma nije samo trkački automobil, već čistokrvni GT sa kojim se može lako i na duga putovanja. Sjedišta su zagrijevana i mogu se podesiti u 18 pravaca. Opciono, postoji i grijač koji će učiniti suvišnom upotrebu šalova prilikom vožnje bez krova.

Vozaču je na raspolaganju digitalna instrument tabla, a tu su i centralni ekran dijagonale 8,4 inča i opcioni ekran na strani suvozača.

Kupci već imaju na raspolaganju Romu kupe, a sada je tu i Spider. Cijena je preko 200.000 eura.

Izvor: