"Novi fosili" shrvani Rajkovom smrću: Teško je, s njim odlazi i dio nas

novi fosili
Čula sam vijest i najiskrenije žalim za Rajkom - rekla je Sanja Doležal za hrvatske medije

 

U 66. godini umro je Rajko Dujmić, muzičar i kompozitor, vođa grupe "Novi fosili" te dobitnik Porina za životno djelo. Od srijede navečer nalazio se na jedinici intenzivnog liječenja na Odjelu neurokirurgije u KBC-u Rijeka na Sušaku. Tamo je dovezen u srijedu u večernjim satima nakon što je doživio tešku saobraćajnu nesreću. Završio je u induciranoj komi, iz koje se nije probudio.

Vijesti su to koje su pogodile brojne Rajkove kolege.

- Šta ću vam reći? Jako mi je teško, tim više jer sam njegov vjenčani kum. Žao mi je zbog Rajka, bio je dio naših života više od četvrt stoljeća - rekao je za hrvatske medije basist "Novih fosila" Marinko Colnago.

Vladimir Kočiš Zec bio je također vrlo emotivan:

- Kad 25 godina živiš i odrastaš i muzički i umjetnički s nekim čovjekom, onda imam osjećaj da je s Rajkom otišao i dio mene. Istovremeno sam ponosan što sam imao priliku raditi tako dugo s čovjekom koji je imao izvanserijski autorski talent. Neizmjerno mi je bilo teško gledati Rajka koji je posljednjih godina imao puno privatnih i zdravstvenih problema, ali sve to je ljudski i razumljivo. Nema nikakve ljutnje, ostala su samo lijepa sjećanja na velikog kompozitora i muzičara - rekao je.

I Sanja Doležal iskreno žali.

- Čula sam vijest i najiskrenije žalim za Rajkom. Ostaju sjećanja na jednog genijalca, velikog muzičara i kompozitora kakvih teško da više ima. Ako postoji utjeha u ovom trenutku, onda je to spoznaja da će deseci njegovih pjesama živjeti zauvijek. Nadživjet će i sve nas. Iskreno saućešće porodici, mogu samo zamisliti kroz što sad prolaze, jer smo kroz to prošli moja djeca i ja kad mi je umro muž, rekla je Sanja Doležal, pjevačica "Novih fosila", čiji je suprug Nenad Šarić bio bubnjar u bendu i umro je 2012. godine.

Izvor: