Novi Porsche 911 GT3 Cup položio je posljednji težak ispit na Nürburgringu

asd
Učešćem na četverosatnoj trci na stazi Nürburgring Nordschleife Porsche je završio nemilosrdna testiranja prvog trkaćeg "Elfera“ iz Serije 992.

Porsche 911 GT3 Cup prva je "race only“ izvedenica koja je nastala na aktuelnoj Seriji 992, a za posljednja testiranja automobila koji će se koristiti u trkama izdržljivosti i nekoliko nacionalnih Cup šampionata trkaći odjel slavne njemačke automobilske kompanije odabrao je učešće na ovosezonskoj četverosatnoj trci NLS-a (Nürburgring Endurance Series).

Testni automobil čiji su upravljač dijelili njemački vozači Marco Holzer i Uwe Alzen stigao je do 18. pozicije u generalnom poretku, što u ovom slučaju i nije važno, jer je za Porsche mnogo važnije da je njihov i dalje kamufliran 992 GT3 Cup položio posljednji test izdržljivosti u okruženju za koje je napravljen.

Trkači i timovi širom svijeta već od ove jeseni mogu računati na gromoglasnih 510 KS pri 8.750 obr/min i 470 Nm obrtnog momenta pri 6.150 obr/min, a Porsche će za ovu i narednu sezonu ponuditi 460 primjeraka koji će se nuditi po početnoj cijeni od 225.000 eura.