Otkazana ovogodišnja Evrovizija u Roterdamu

drftj
Takmičenje za Pjesmu Evrovizije u Roterdamu otkazano je zbog opasnosti od širenja koronavirusa, saopšteno je na sajtu Evrovizije.

“S velikom žalošću saopštavamo da je otkazano takmičenje za Pesmu Evrovizije 2020. u Roterdamu. Posljednjih sedmica smo proučavali mnogo alternativnih opcija kako bi se održalo takmičenje za Phesmu Evrovizije”, piše u saopštenju.

Evropska radiodifuzna unija je odlučila da zbog “neizvjesnosti koja je stvorena širenjem Covid-19 Evropom i zbog ograničenja koje uvode vlade emitera i holandske vlasti, ne nastavi sa događajima uživo”.

“Zdravlje umjetnika, osoba, obožavalaca i posetilaca, kao i situacija u Holandiji, Evropi i svijetu jesu u osnovi ove odluke… Veoma smo ponosni što je Eurosong ujedinjavao publiku 64 godine, bez prekida, a mi, kao i milioni vas širom svijeta, veoma smo tužni što takmičenje ne može da bude održano u maju”, dodaje se.

Evrovizija 2020 je trebalo da se bude održana za dva mjeseca u Roterdamu, polufinala 12. i 14. maja, dok je finale trebalo da bude 16. maja.

Izvor: