Ova slatka šestogodišnja curica je posebna, zna Kur’an napamet

.

Ovo je djevojčica čije je ime Maysam Yahya Mohamed, ona postaje najmlađa djevojka koja pamti Sveti Kur’an u svojoj zemlji, s potpunim tedžvidom i prekrasnim recitacijama.

Maysamina mama je rekla: “Maysam je počela pamtiti ajete Časnog Kur’ana kad je imala samo tri godine dok smo je vodili na hafizske sesije koje je organizirala fondacija Sharjah za Kur’an i sunnet u džamijama. Pored ovoga mi smo je kod kuće više uvježbavali da recitira ajete i učimo ih napamet, također sami ispravljamo pogrešno izgovorene ajete.

Njena majka je također dodala: “Gotovo je upamtila dva poglavlja Časnog Kur’ana u dobi od tri godine, a ubrzo nakon toga osvojila je sedmo mjesto na natjecanju Svetog Kur’ana Sheikh Zayed u Abu Dabiju. Bila je najmlađa učesnica natjecanja čak i nije išla u vrtić ili igraonicu.

Njena majka je dodala da je upoznala njezine talente kad je počela govoriti, kad je počela pričati recitirala je ajete Časnog Kur’ana, dok je te ajete uvijek slušala na radijskim kanalima i stanicama ili na televiziji.

Također ju je nagrađivao Sveti Kur’an Radio Sharjah u UAE.

Mnoga natjecanja Kur’ana organiziraju Ujedinjeni Arapski Emirati, posebno Dubai i Abu Dabi, a međunarodna nagrada Svetog Kur’ana u Dubaiju dodjeljuje se i raznoj djeci dok su “cvjetali” Allahovu knjigu tako što su je lijepo recitirali.

Nagrada Dubai Int jedna je od najvećih nagrada ikada u recitaciji Kur’ana, a recitator Kur’ana uzima to kao dalek doseg na ovim područjima, tako da je to važna nagrada za ovu djecu i Maysam sada traži postizanje ove nagrade.