Ova tri napitka su najbolja za brzo mršavljenje

.
Ako ozbiljno razmišljate o gubitku kilograma, važno je da uzmete u obzir sve što konzumirate – uključujući napitke. Voda je uvijek odličan izbor, ali budimo iskreni: ponekad tražite nešto malo uzbudljivije.

Srećom, postoji mnogo ukusnih napitaka koji podržavaju gubitak težine u kojima možete uživati ​​tokom cijelog dana.

Jedna od najvećih problema s kojima se pojedinci suočavaju kada su na dijeti je dosadna opcija za hranu i piće, zbog čega to što imate solidnu raznolikost na dohvat ruke može učiniti svu razliku. Ključni dio vašeg puta mršavljenja trebao bi biti planiranje, posebno kada su u pitanju artikli na vašoj listi za kupovinu namirnica. Dodavanje sastojaka ovih sjajnih napitaka za mršavljenje na listu za kupovinu—učinit će gubitak težine ukusnijim i lakšim.

Zeleni čaj

Ako ste ljubitelj čaja, ova preporuka će vam se svidjeti. Zeleni čaj je pun antioksidansa, koji su odlični kada je u pitanju borba protiv hronične upale koja je direktno povezana s gojaznošću. Također, ne sadrži nikakve kalorije.

Obogaćen je antioksidansom epigalokatehin galatom (EGCG) za koji istraživanja pokazuju da može poboljšati sagorijevanje masti i metabolizam. Istraživanje od 12 sedmica pokazalo je da koncentrirani zeleni čaj, koristeći aktivne sastojke zelenog čaja (katehini i kofein), uzrokuje gubitak težine od 7,7 kilograma kod onih koji su pili zeleni čaj u poređenju s onima koji nisu pili zeleni čaj.

Kafa

Pijuckanje šoljice kafe bez mlijeka ili šećera je odličan način da se nasitite kofeinom bez kalorija i povećate svoje napore za mršavljenje. Istraživanja pokazuju da kafa može pomoći da izgubite težinu zahvaljujući svojstvima koja pospješuju metabolizam i sagorevaju masti.

Kafa je također bogata hlorogenskom, ferulskom, kafeinskom i n-kumarinskom kiselinom, koje su moćni antioksidansi koji ukroćuju upalu, što olakšava mršavljenje. Kafa može biti korisna i za ljude koji povremeno poste, a koji preskaču doručak ujutro i koriste kafu kako bi ublažili glad. Samo pazite da ako ne popijete kafu crnu ili dodate šećer, ona će dodati kalorije u svoju kafu, a ako povremeno postite i pijete kafu tokom posta, to može prekinuti post.

Voda s keltskom soli

Voda možda nije najzahtjevnija opcija na ovoj listi, ali je ključni igrač u gubitku težine. Vaše tijelo se sastoji od 60 posto vode, a voda je potrebna u svakom tjelesnom procesu, uključujući efikasan i brz metabolizam. Voda također djeluje kao sredstvo za suzbijanje apetita.

Ako pijete vodu u svrhu hidratacije izvan obroka i često mokrite ili još uvijek imate dehidraciju, razmislite o tome da u vodu dodate prstohvat keltske soli. Keltska so sadrži važne minerale i elektrolite koji pomažu da se voda unese u ćelije kako bi mogla da podstakne mitohondrije i pokrene vašu energiju, podržavajući mišiće i funkciju mozga.