Ovaj BMW ima 16 cilindara i nezaustavljiv je

.

Bio je jedan od najatraktivnijih BMW-ovih modela u posljednjih nekoliko desetljeća, a za status legende nedostajalo je baš ovo.

BMW i8 i danas odlično izgleda, ali prepreka u daljnjoj popularizaciji je bio izbor pogona. Nije se išlo dalje od 1.5 trocilindraša u električnoj sprezi. Stvar sad ispravlja Team Edlinger koji je od i8 napravio pravu zvijer, izvještava Hill Climb Fans.

I to ne bilo kakvu, već budućeg osvajača uspona. Ovaj bolid sada pokreću četiri motora, 1.0 četiricilindraši iz BMW HP4 Race trkaćeg motocikla koji se vrte do 14.800 o/min. Svaki motor pokreće po jedan točak, a za sve se brine kompleksna elektronika. Bolid je dobio i odgovarajući ispušni sistem (4-2-1) od titana koji se brine za savršenu zvučnu kulisu.

S ukupno 16 cilindara i8 sada uz minimalnu masu, ne veću od jedne tone, raspolaže s čak 880 KS. Pridodajte svemu izdašno korištenje karbona, kompozitne kočnice sa šest-klipnim čeljustima sprijeda te Sachs prilagodljive amortizere i jasno je da je ovaj i8 vrhunska trkaća mašina.

Stvoren da vlada usponima, ovaj bismo bolid mogli vidjeti ove godine u Goodwoodu, a možda i na još nekim zanimljivim natjecanjima.