Ovo je najjača Škoda u ponudi

asd
Sportska Škoda je bila san mnogih. I danas je, ali u nekom potpuno drugačijem obliku.

Sada je tu električni Enyaq koji dobiva posebno seriju. Top izdanje nosi oznaku Sportline iV 80x i predstavlja top izvedbu crossovera, a u mnogočemu i cjelokupne Škodine ponude. Naime, jače Škode nikad prije nije bilo u ponudi. 

Zahvaljujući ugradnji dva elektromotora pogon sad u maksimumu raspolaže s 265 KS te 425 Nm okretnog momenta. Stražnji motor daje 204 KS i 310 Nm, prednji 109 KS i 162 Nm, a uz pogon na sve kotače i bateriju kapaciteta 82 kWh nudi uzorne performanse: 500 km dosega, te zasigurno strelovito ubrzanje do limitiranih 160 km/h.

Recimo i kako će se Sportline izvedba nuditi i na slabijim izvedbama sa slabijim motorima i manjim baterijama. Prepoznat ćete ga po spuštenom podvozju, 15 mm sprijeda i 10 mm straga te naplatcima promjera čak 20 inča (21“ uz doplatu). Tu su i detalji karoserije u sjajno crnom finišu, veći usisnici i krovni spojler. 

Bogatija je i standardna oprema pa na top izdanju uključuje full-LED Matrix svjetla, sportski upravljač, 13” infotainment, sportska sjedala itd. 

gr
Izvor: