bingo novi 1000x100

Ovo je pet stvari koje trebate uraditi prije treninga

.
Kreatin monohidrat još je uvijek najpopularniji oblik suplementa u svijetu fitnessa

Bez obzira na to da li volite upražnjavati trening, tjelovježba je jako važna za održavanje fizičkog, ali i mentalnog zdravlja.

Nije važno vježbate li radi mentalne stabilnosti i pozitivnih endorfina koje ono može pružiti ili se pokušavate riješiti nekoliko kilograma viška, treneri naglašavaju kako je vrijeme provedeno u teretani itekako isplativo, piše Byrdie.

Bolji rezultati 

Međutim, kad dođe vrijeme da se ”bacimo na posao”, većina nas ne zna odakle početi kako bismo maksimizirali rezultate.

Trebamo li prije toga piti ili jesti? Šta je s istezanjem? Ili bismo možda trebali uzimati suplement? Pitanja je mnogo, a kada je naše zdravlje u pitanju, najbolje je biti siguran. Upravo zbog toga, treneri su odlučili otkriti pet stvari prije treninga koje pomažu u postizanju boljih rezultata prilikom vježbanja, a oni uključuju planiranje treninga unaprijed kako ih ne biste preskakali, obavezno istezanje, konzumiranje lagane i zdrave hrane, uzimanje suplemenata i dovoljno sna.

Uzimanje suplemenata 

Treneri naglašavaju kako je, pogotovo kad je riječ o uzimanju suplemenata prije treninga, potrebno voditi računa o vrsti suplementa koji uzimamo.

Kreatin monohidrat još je uvijek najpopularniji oblik suplementa u svijetu fitnessa. S obzirom na to da će vam osigurati snagu, povećati izdržljivost te smanjiti bol tokom i nakon treninga, većina trenera preporučuje upravo ovaj suplement za što bolje rezultate.

 

Foto:Arhiv

Izvor: