Ovo su prednosti pokretnih stepenica zbog kojih ćete se zaljubiti u tu spravu

.
POKRETNE stepenice do prije par godina rijetko su se mogle vidjeti u hrvatskim teretanama, no sada su sve učestalije, i to s dobrim razlogom. Naime, iako imaju brojne prednosti za oblikovanje stražnjice, grade snagu cijelog tijela.

 

Vježbanje na pokretnim stepenicama smatra se oblikom kardio treninga, što znači da ubrzava vaš srčani puls i pridonosi mršavljenju. 

 

Još uvijek niste uvjereni da biste trebali isprobati pokretne stepenice? Evo nekih prednosti koje ćete iskusiti.

Trening na pokretnim stepenicama odličan je za cijele noge

 

"Na pokretnim stepenicama radite niz pokreta i jačate stražnjicu, kvadricepse i stražnju ložu", kaže trenerica Heather Milton.

 

Trening na pokretnim stepenicama jača i core

 

Ako stojite uspravno i ne koristite ručke, odnosno ne oslanjate se na njih tijekom treninga, angažirat ćete core da biste bili stabilni i tako ga jačati.

 

Odličan je za kardiovaskularno zdravlje

 

Hodanje po pokretnim stepenicama je kardio vježba niskog intenziteta. Istraživanja su pokazala da itekako pridonosi zdravlju srca. 

 

Odličan je za zglobove

 

U usporedbi s drugim kardio treninzima, poput trčanja ili HIIT-a, uspinjanje se smatra manje intenzivnim. To znači da ne radite toliki pritisak na zglobove, koljena i kukove. Zato je odličan odabir za one koji se oporavljaju od ozljede.

 

Koristan je i za kosti

 

Iako je niskointenzivna vježba, jača kosti. Pomaže vašim kostima da ostanu zdrave, iako na njih ne stavljate prevelik pritisak.

Izvor: