Pilates vježbe koje će učinkovito učvrstiti stražnjicu, noge i bedra

fit
Efikasan trening kojeg možete napraviti unutar vlastitog doma!

Moramo priznati kako nas je dolazak toplog vremena poprilično iznenadio u ovim zimskim mjesecima. Kilogrami koji su se nataložili tijekom praznika još uvijek su prisutni, a naša motivacija za vježbanjem nikada nije bila manja, no na svu sreću postoje vježbe koje su zaista efikasne te ne zahtijevaju članarinu u teretani jer ih možete napraviti baš bilo gdje!

Pilates nije nikakva novost u fitness svijetu, no vrlo često ovaj oblik treniranja smetnemo s uma, što je šteta jer je riječ o zabavnom načinu treniranja koji itekako dovodi do sjajnih rezultata. Za pilates nisu potrebni brojni rekviziti, već samo podloga na kojoj ćete izvoditi vježbe i pilates lopta, koja nakon treninga može uslužiti i kao zamjenska stolica, što se pokazalo kao sjajna alternativa klasičnom načinu sjedenja kada je zdravlje kralježnice u pitanju.

Ono što kod pilatesa volimo jest to što možete istovremeno trenirati razne skupine mišića te se tako rješavati viška kila, ali i zatezati samo tijelo. Pilates je sjajan za oblikovanje bilo kojeg dijela tijela, a posebno nogu i stražnjice jer se pilates lopta pokazala kao sjajna i zdravija alternativa popularnim utezima, budući da se ne izlažete riziku pogrešnog baratanja koji mogu biti opterećujući za samu kralježnicu. U nastavku smo izdvojili sjajan trening kojeg možete napraviti bilo gdje, pa čak i na otvorenom te tako najbolje iskoristiti tople dane koji slijede!

Izvor: