Pogledajte kako izgledaju najbogatiji ljubimci na svijetu: Ova mačka vrijedi 97 miliona dolara

.
Najbogatiji kućni ljubimac na svijetu zove se Gunter VI i njemački je ovčar. Njegova se vrijednost procjenjuje na 500 miliona dolara

Mnogima su njihovi kućni ljubimci neprocjenjivi, dio su porodice i vole ih bez obzira na sve. No u svijetu postoje i oni kućni ljubimci kojima se tačno zna kolika je njihova vrijednost, i ona ide čak do 500 miliona dolara!

A upravo tu vrijednost drži jedan pas Gunter VI (Gunther). Radi se o njemačkom ovčaru koji svoje bogatstvo duguje svome pretku Gunteru III, kojem je vlasnica, inače njemačka plemkinja Karlota Libnstejn (Karlotta Leibenstein) 1992. godine ostavila oporučno dio svoje imovine.

Iza Guntera VI nalazi se Nala, mačka koja je imala impresivan put - od azila za životinje do uspješne influencerice koja ima više od četiri miliona pratilaca i vlastiti brend hrane za mačke.

A, iako njena vlasnica vrijedi više od milijardu dolara, mačka Tejlor Svift (Taylor Swift) Olivija Benson (Olivia) nalazi se tek na trećem mjestu ove ljestvice. Ona vrijedi 97 miliona dolara, a bogatstvo je zaradila svojim pojavljivanjem u muzičkim spotovima i reklamama.

Iza Olivije su na listi Sadi (Sadie), Sani (Sunny), Loren (Lauren), Lajla (Layla) i Luka (Luke), psi popularne voditeljice Opre Vinfri (Oprah Winfrey). Njima je ona ostavila 30 miliona dolara.

Džifpom (Jiffpom), čija se vrijednost procjenjuje na 25 miliona dolara, a pojavio se u spotu za pjesmu ''Dark Horse'' Keti Peri (Katy Perry), čak je ''izdao'' vlastitu knjigu ''I am Jiffpom'', piše 24.hr.

 

Foto:Instagram