Pogledajte kako je vozač BMW-a izbjegavao plaćanje parkinga

.

Na kraju je priveden pravdi, a kazna je ogromna.

Vlasnici automobila sve su maštovitiji u izbjegavanju plaćanja parkirnih karata. I dok se kod nas isti trikovi koriste već desetljećima, preko bare su daleko maštovitiji. I učinkovitiji, pa je tako posljednja procjena da New York na prevarama s parkiranjem godišnje gubi oko 100 milijuna USD. 

Osim što se koriste lažne privremene registarske pločice, neki vozači su odlučili ići korak dalje i u potpunosti automatizirati sustav koji će im omogućiti besplatno parkiranje. Posljednji primjer dolazi iz New Yorka. Radi se o vozaču BMW-a koji je uhvaćen i uhićen nedaleko od mosta George Washington koji povezuje New York i New Jersey. 

Vjerovali ili ne, imao je 292 neplaćene kazne za parkiranje. Dužan je ukupno 5167 USD, čemu valja pridodati i 14.600 USD naknada za sveukupno gotovo 20.000 USD duga, izvještava New York Post. Međutim, ono što iznenađuje je način na koji je uspio izvesti toliko prevara

On je u svoj BMW ugradio automatski sustav za rotaciju registarskih pločica po uzoru na mehanizam kakav se mogao vidjeti u serijalu o Jamesu Bondu. No, za razliku od najpoznatijeg agenta na svijetu, koji je nastojao ovakvim dodatkom spasiti svijet, ovdje je cilj bio kudikamo prostiji. Ovdje se radi o prevarantu koji je bio spreman platiti skupocjeni BMW, ali ne i daljnju naknadu, poput cestarine, mostarine ili parkinga. 

Vlasnik BMW-a je trenutno suočen s nizom optužnica, uključujući onu za prevaru, krivotvorenje službenih dokumenata, posjedovanje alata za provalu itd. 

Video pogledajte OVDJE.

 

 

Foto: Screenshot: TikTok