Porsche lansira posebnu Panamera seriju

asd
Elegantno i ekskluzivno: Panamera Platinum Edition

Porsche nudi posebno elegantnu i ekskluzivnu verziju modela Panamera: Platinum Edition. Kombinujući diskretne Satin Gloss Platinum dizajnerske karakteristike sa proširenom listom standardne opreme, ovo prefinjeno posebno izdanje modela Panamera1), Panamera 4 i Panamera 4 E-Hybrid se nudi po jedinstveno atraktivnoj cijeni.

Seriju izdvajaju posebno obojeni detalji

Najtraženije opcije sa visokim prednostima za korisnike su već uključene kao standard u verziji Platinum Edition. To uključuje adaptivni zračni ovjes sa sistemom Porsche Active Suspension Management (PASM), vanjske retrovizore sa automatskim zatamnjivanjem, LED matrix glavna svjetla sa sistemom Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus), panorama, Park Assist sistem sa prednjom i stražnjom kamerom, a za hibridne modele ugrađeni AC punjač sa snagom punjenja od 7,2 kW. Platinasto obojene 21-inčne sportske gume ekskluzivnog dizajna, crni sportski auspuh, zatamnjeno staklo, dodaci bočnih prozora u crnoj boji visokog sjaja i stražnja svjetla ekskluzivnog dizajna naglašavaju dinamičnu elegantnost vozila.

Panamera Platinum Edition je izvana jasno prepoznatljiva po elementima obojenim isključivo platinastom bojom, a to su: dodaci za izlaz zraka iza prednjih guma, Porsche logo i oznaka modela na stražnjem dijelu, a na hibridnim modelima i logo „e-hybrid“ sa strane. Osim toga, 20-inčne Panamera Style gume u platinastoj boji su dostupne kao dodatak.

Analogni sat zaokružuje elegantni sveobuhvatni paket

Luksuzna oprema se nastavlja u unutrašnjosti: GT sportski volan i servo volan Plus, pomoć za promjenu trake (Lane Cahnge Assist), glatko zatvaranje vrata sa sistemom Comfort Entry, električno podesiva u 14 smjera i udobna prednja sjedišta sa memorijskim paketom, grijanje stražnjih sjedišta, sistem zvučnika BOSE®, unutrašnji paket od brušenog aluminijuma u crnoj boji i Porsche grb na naslonima za glavu. Pored toga, unutrašnjost obilježavaju ekskluzivne i

prepoznatljive karakteristike: štitnici pragova vrata su izrađeni od brušenog aluminijuma u crnoj boji i karakterističnog loga Platinum Edition. Pored toga, svi modeli Platinum Edition su opremljeni analognim satom na instrument tabli.

Svjetska premijera u Los Angelesu

Ovisno o tržištu, Platinum Edition je dostupan za modele Panamera1), Panamera 4 i Panamera 4 E-Hybrid. U Europi, premium oprema je također dostupna i u odgovarajućim Sport Turismo modelima. U Kini, asortiman će biti proširen na Executive modele sa produženim međuosovinskim rastojanjem. Porsche Panamera 4 Platinum Edition je dostupan za naručivanje u Njemačkoj sa trenutnim efektom po cijeni od 111.945 EUR sa PDV-om. Model će 17. novembra proslaviti svoju svjetsku premijeru na Los Angeles Auto Show-u. Isporuke će početi krajem januara 2022.

Izvor: