Porsche Taycan; naučnici ga proglasili najinovativnijim automobilom na svijetu (FOTO+ VIDEO)

porsche
Center of Automotive Management (CAM) neovisni je naučnici institut za strateško savjetovanje i empirijska istraživanja automobila i mobilnosti na Sveučilištu primijenjenih znanosti (FHDW) u njemačkom Bergisch Gladbachu


Zahvaljujući ukupno 27 novih razvojnih dostignuća, Porsche Taycan je najvažniji pokretački mehanizam na globalnom automobilskom tržištu. Njih 13 od toga, ili gotovo polovica, prvi puta su imali svoju svjetsku premijeru. To su zaključci novog Izvještaja o automobilskim inovacijama, koje je objavio Center of Automotive Management (CAM).

Inovacije u električnom Porscheu koje su znanstvenici u CAM-u priznali uključuju njegovu 800-voltnu arhitekturu, dvostupanjski mjenjač na stražnjoj osovini, visoku rekuperativnu snagu do 265 kW i najbolju cd vrijednost ili aerodinamički otpor (ponekad nazvan otpor zraka ili otpor tekućine) u segmentu (od 0,22).

Centar za upravljanje automobilom (CAM) neovisni je znanstveni institut za strateško savjetovanje i empirijska istraživanja automobila i mobilnosti na Sveučilištu primijenjenih znanosti (FHDW) u njemačkom Bergisch Gladbachu. Vođeni od strane Stefana Bratzela, ravnatelja centra, oni analiziraju inovacije svjetskih automobilskih proizvođača od 2005. godine. U suradnji s revizorskom i konzultantskom tvrtkom PricewaterhouseCoopers (PwC), u svojim godišnjim nagradama prepoznaju najistaknutije inovacije. Za 2019./20. ocjenjivano je oko 250 proizvodnih vozila.

Video možete pogledati i OVDJE

Izvor: