Postanite fit za jednu minutu pomoću ovih brzih savjeta osobnih trenera

.
IMATE samo 60 sekundi? Jeste li spremni iskoristiti maksimalno od svoje fitness rutine? Ovi jednostavni savjeti držat će vas motiviranima - i u pokretu!

 

Bez obzira na to jeste li zatvoreni u kući i trebate se napokon pokrenuti ili vam jednostavno nedostaje motivacije za vježbanje, jednostavni i brzi pokreti su ključni za postizanje rezultata. Srećom, postoji nekoliko jednominutnih savjeta kako transformirati svoju fitness rutinu ove jeseni. 

 

1. Vježbajte i prije nego ustanete iz kreveta

Umjesto da sjednete ili se kotrljate iz kreveta, duboko udahnite. Savijte koljena. Zatim povucite noge prema trbuhu i polako se prebacite u sjedeći položaj. Ispružite ruke, ispružite noge i nagnite se naprijed kako biste istegnuli tetive. Posegnite za nožnim prstima i ponovite ovo pet puta. Dovoljna vam je jedna minuta, a bit ćete zadovoljni kada shvatite da ste se već bavili nekom aktivnošću prije nego što ste uopće ustali iz kreveta! To je sjajan način da započnete dan.

 

2. Izazivajte svoj core prilikom svakog pokreta

Jeste li znali da čučnjeve ili iskorake možete koristiti kao osnovni trening, kao i trening donjeg dijela tijela? Na početku svakog treninga napravite gore opisanu rutinu zagrijavanja. Povežite se sa svojim coreom i osjetite kako se trbušnjaci uključuju. Ovu vježbu radite 60 sekundi, kad god vam se ukaže prilika.

3. Smanjite težinu, povećajte broj ponavljanja

Ova promjena može vam oduzeti dodatnih 60 sekundi, ali to je jednostavan način koji će vam pomoći u izgradnji mišića.

 

4. Napravite plan

Sjednite u čekaonicu svoje teretane (ili na kauč ako vježbate kod kuće) s ljepljivom ceduljicom i olovkom. Isplanirajte svoj trening i sve promjene koje želite napraviti. Ljepljivu bilješku držite u sportskom grudnjaku ili hlačama za vježbanje kako biste je lako mogli pogledati tijekom vježbanja.

 

5. Masaža

Umjesto klasičnog istezanja na kraju treninga, dohvatite pjenasti valjak i napravite si masažu. Ne samo da ćete opustiti mišiće, već ćete i pomoći u razbijanju fascije, što može dovesti do smanjenja bolova nakon treninga, piše Today.

Izvor: